Om oss

Poeten på hörnet är en ”gör det själv-lokal” som du kan hyra för att arrangera evenemang, boksläpp, föreläsning, skrivarcirkel med mera.

Det innebär att du själv ställer i ordning lokalen som du vill ha den samt sköter inköp av det du vill bjuda på.

Är du t ex artist eller författare som letar efter ett arvoderat framträdande är det bättre att du söker dig någon annanstans eller hittar utomstående finansiering. För dig som själv vill dra ihop något är det däremot rätt lokal.

I lokalen finns toalett, kylskåp, pentry med utrustning, samt tillgång till projektor, filmduk, förstärkare och mikrofoner. Vi har även en scen och strålkastare.

Tillgänglighet: Vi har en portabel rullstolsramp som klarar belastning på upp till 272 kg. Lokalens toalett är tyvärr inte tillgänglighetsanpassad.

Pris per dag är 1000 kr för fattiga organisationer och kulturarbetare. För återkommande arrangemang kan priset diskuteras.

Titta i Poetens Google-kalender för att se om datumet du söker är ledigt.

Bokningsförfrågningar skickas till nyapoetenpahornet@gmail.com

Vi finns också på facebook! www.facebook.com/poetenpahornet

Adress: Södra Förstadsgatan 65 B, 214 20 Malmö.

Välkomna, önskar vi som ligger bakom detta projekt: Vänsterpartiet Malmö och Mazettis Blandning AB (författaren Katarina Mazetti) med stöd av ABF Malmö.

kmazetti005
ABF

 

Glada nyheter våren 2019!

Halvdöd poet får nytt liv!

Katarina Mazetti, ägare till lokalen Poeten på hörnet:

I mars i år fick jag veta att Författarcentrum Syd inte längre ville medverka ekonomiskt till Poeten på hörnet. Det kändes som om nedläggningen var nära. Jag har ägt lokalen sedan 2006 och drivit den som litteratur- och musikscen sedan 2012, delvis i samarbete med FC. Men jag hade inte råd att driva hela verksamheten ensam (har bekostat Poeten till ca 2/3 ur egen ficka, med ett blygsamt bidrag från Malmö kommun)

Många beklagade, Poeten är ett välkänt ställe och nu skulle det t ex inte längre finnas en icke-kommersiell kulturscen i Malmö för de oetablerade poeterna, musikerna och artisterna. Då ingrep eldsjälar inom Vänsterpartiet i Malmö och kom med ett förslag att inköpa lokalen och driva verksamheten vidare som kulturscen, (inte partilokal, sådan har de på Södervärn) FC var fortfarande ointresserade, men jag tog med glädje emot denna livlina och säljer nu till Vänsterpartiet. Det ska också i fortsättningen finnas möjligheter för utomstående att hyra lokalen. Och redan nu fortsätter folkmusikjammen!

Mera info följer, på Poetens hemsida Poetenpahornet eller faceboksidan!! De nya ägarna har flera spännande idéer, och jag kommer också att fortsätta pynta in en del !

Hurra!

En reaktion på “Om oss

  1. Pingback: Poeten på hörnet – Forfattarcentrum

Kommentarer inaktiverade.