Vill du arrangera något hos Poeten? Gå till om oss för mer information.

Folkjam

folkjam

FOLKJAM bjuder in spelsugna till opretentiöst umgänge och buskspel (jam)!! Kom med ditt instrument och var med och spela/sjung! Vi spelar det som faller oss in med spelglädjen i högsta hugg.  Det kan tex vara nordisk folkmusik, irländskt, balkan, visor osv, beroende på vad musikanterna får i sinnet just då. Kom och träffa nya och gamla vänner, njut av gemenskapen, blås på ditt te och luta dig bara tillbaka och gnola med i melodierna!

Välkommen! Mvh Sanna, Katharina & Frida!

FOLKJAM återkommer de flesta måndagar jämna veckor hos Poeten i höst: 5/9, 19/9, 3/10, 17/10, 31/10, 14/11, 28/11 och 12/12.

Malmö möter Köpenhamn

Gratis inträde

Martin Kúchen – saxofon (öster om bron)
Morten Pedersen – piano (väster om bron)
Johannes Nästesjö – kontrasbas (öster om bron
Pontus Häggblom – trumset (öster om bron)

Vid tre tillfällen under hösten kommer projektet Malmö möter Köpenhamn att husera på Poeten på hörnet. Projektidén är mycket enkel. Nämligen att låta några av de bästa Improvisationsmusikerna från bägge sidorna av sundet sammanstråla på Poeten På hörnet och göra vad de är bäst på, att skapa musik tillsammans.

Alltid gratis inträde! Malmö möter Köpenhamn arrangeras i samarbete med Musik i Syd och Poeten på hörnet

https://www.facebook.com/malmomoterkopenhamn/?fref=ts

Varmt välkomna!

 

Malmö möter Köpenhamn loggaMusik-syd

Ännu mer poesi i skolan?!

Hur står det till med poesin i dagens skola? Vilken poesi läser eleverna? Vilken poesi skriver de själva? Är det för mycket eller för litet poesi i skolan? Det skulle vi vilja veta mer om.

Hjalmar Gullberg-sällskapet är i färd med att starta ett projekt för skolungdomar i Malmö för att sprida kunskap om poesi i allmänhet och i synnerhet om malmöfödde Hjalmar Gullbergs poesi. Projektet syftar även till att lära ut hur man kan skriva poesi med en antologi som slutresultat.

För att få rikligt med idéer till vårt poesiprojekt håller sällskapet ett allmänt möte på Poeten på hörnet (Södra Förstadsgatan 65B) torsdagen den 29 september klockan 18.00.

Väl mött!

PS Poetiserande vin kommer att finnas att köpa till självkostnadspris.

moten-med-hjalmar-gullberg-framsida-300-dpich-x_bild_1

Vad vill arbetarlitteraturen i morgon?


Föreningen Arbetarskrivare släpper sin tionde antologi: ”Efter oss” (red. Victor Estby) – en samling texter som kretsar kring vilket samhälle vi lämnar åt våra efterföljande.

Kvällen kommer bland annat att innehålla agitatoriska samtal om litteraturens makt, arbetarlitteraturens förnyelse, smeksamma, rakryggade och frustrerade uppläsningar av texter ur antologin. Bakverk från författarnas kök. Ekologiskt kaffe.
Medverkande blir Pia Lindestrand, Isabell Dahlberg, Henrik Johansson, Andreas Svanberg, Cecilia Persson, Torgny Karnstedt och Freke Räihä.

Föreningen Arbetarskrivare i samarbete med ABF.

efter-oss

ABF

Amalia Alvarez

En dramatisering av böckerna Fem historier av papperslösa kvinnor som gavs ut 2013 och fem prostituerade kvinnor från 2016.
 
På spanska och engelska.
amalia
 
Amalia Alvarez: dibujante y escritora de manus, autodidacta nacida en Chuquicamata. Padre atacameño y madre Mapuche. Ha publicado 2 libros. y 77 fanzines. Genero: Antirasista-anarco-feminista-feminismo comunitario- indianismo- social realismo.
Libros: 1: cinco historias de mujeres indocumentadas=premios: mejor novela ilustrada 2013, mas popular historieta 2013, mejor historieta ”social realismo” 2013.
2: cinco historias de prostituyentes: lanzado el verano 2016.
 
Presentara dramatisaciones de los libros lanzados en Suecia.
Idioma español e ingles.
Arrangör: Enrique Perez

Malmö möter Köpenhamn säsong IV, konsert II

Nguyễn Thanh Thủy –  dan tranh (öster om bron)

Lars Greve – saxofon (väster om bron)

Torben Snekkestad – saxofon (väster om bron)

Johannes Nästesjö – kontrabas (öster om bron)

 

Vid tre tillfällen under hösten kommer projektet Malmö möter Köpenhamn att husera på Poeten på hörnet. Projektidén är mycket enkel. Nämligen att låta några av de bästa Improvisationsmusikerna från bägge sidorna av sundet sammanstråla på Poeten På hörnet och göra vad de är bäst på, att skapa musik tillsammans. Alltid gratis inträde!

Malmö möter Köpenhamn arrangeras i samarbete med Musik i Syd och Poeten på hörnet

https://www.facebook.com/malmomoterkopenhamn/?fref=ts

 

Varmt välkomna!

Malmö möter Köpenhamn loggaMusik-syd

Vandrarinnans Blues

 

Utdrag och revival av Moa Skimutis ”Vandrarinnans Blues” med musikarrangemang av Miranda Gjerstad
 
Vad kan feministisk litteratur och konst vara idag? Den frågan behandlas i antologin Dock-ument som gavs ut av förlaget Dockhaveri i våras. I text och bild presenterar 49 författare och konstnärer sina förslag – som också är rörelser, mekanik, automatiska flöden, fenomen och speglingar av fenomen – i detta bombastiska standardverk.
 
Under 2007 skrev Moa Skimutis pjäsen ”Vandrarinnans Blues”. Året därefter spelades pjäsen på Inkonst i Malmö. Föreställningen fick stor uppmärksamhet i medier med temat prestationshetsen i samhället och att piskas av Fröken Duktig till den mentala ruinens brant.
Skimutis text finns med i Dockhaveris nya bok.
Evenemanget arrangeras av Teater Fortuna.
Kvällen bjuder på en liten show med läsning av pjäsen från antologin och musiknummer.
Medverkande är Moa Skimutis och Miranda Gjerstad.
img_6192

Min Moa

Min Moa” är en teatermonolog som handlar om Moa Martinson. Hon befinner sig på en liten ö som heter Inis Oirr. Ön är en av de tre Aranöarna som ligger i atlanten utanför Irlands västkust.

Jag tänker mig Moa bland klipporna längs kusten och med fiskare på Paddys Bar. På puben berättar Moa för människorna om sitt liv.

Teatern är en fiktiv berättelse. Moa har aldrig varit på Irland. Men om hon skulle ha varit där, bland de underbara klipporna längs kusten och alla vänliga fiskare med sina kvinnor, hade hon förmodligen älskat Inis Oirr lika mycket som jag gör.

Biljett kostar 100 kronor och köps i dörren.

Medverkande: Rosie Hennig, skådespelare

Mats Hennig, musiker

Arrangör: Teater Stenbäraland

min-moa-martas-utstalln-2014-219