Vill du arrangera något hos Poeten? Gå till om oss för mer information.

Anna Jörgensdotter & L.T. Fisk & Halvfart

 

IMG_7198

Välkomna till en späckad kväll!

Anna Jörgensdotter läser ur sin episka roman Solidärer.
L.T. Fisk sjunger från senaste plattan.
Henrik Johansson presenterar nya tidskriften Halvfart med Ögonlögner.

Anna är författare och frilansskribent, från Sandviken, nu bosatt i Gävle, debuterade 2002 med romanen Pappa Pralin, skrivit flera romaner, diktsamlingar samt dramatik och kvinnohistoria. I september kom Solidärer om olika människors kamp i Gävle och Spanien mellan 1936-39.

L. T. Fisk har sjungit sånger i litterära sammanhang länge. När han nu sjunger på Poeten på Hörnet har han i bagaget ett alldeles nysläppt album, utgivet på vinyl, med den laddade titeln Jag är din mamma. Här sjunger han sina säregna texter — lika jordnära som metafysiska, poetiska som prosaiska — följsamt ackompanjerad av instrument som piano, tramporgel, ackordcittra, tenorgitarr, concertina, cello och syntar.

Halvfart med Ögonlögner är två tidskrifter i en. Arbetsplatshumor blandas med nonsens och absurdism. Henrik Johansson sitter i redaktionen och berättar skrönor från jobb. Han är författare och bosatt i Malmö.

Kom och lyssna till svårmodig poesi om de små stunderna i livet!

Obs! Starttiden är ändrad till 19.00!

23826279_10154881864931816_7287578847931667834_o

I januari i år kom Elisaveta Gräsbecks andra bok ”Centimental” ut. Den 14 december kl 18-22 läser hon sina dikter på Poeten på Hörnet.

Under kvällen kommer man även att kunna köpa Elisaveta Gräsbecks debut Hjärtspöken från 2011. I pauserna underhåller Jogi Karpinski med sin gitarr.

Releasefest för Ordkonst tema MAGI

 

Nu släpper Ordkonst sitt fjärde och sista nummer för året med tema ✨✨MAGI✨✨ Vi firar med releasefest på Poeten på hörnet.

x GRATIS INTRÄDE x UPPLÄSNINGAR x GLÖGG x VIN x MAGISKT JULMYS x

Uppläsningar:
x BMS (KPH)
x Andrea Maleševic
x Jonathan Svantesson
x Diana Iskra
Fler läsningar TBA

Nya och gamla nummer av tidskriften Ordkonst finns till försäljning.
Efteråt fortsätter vi festen på Grand öl & mat.

VÄLKOMNA!
🌜🔮🌛