Vill du arrangera något hos Poeten? Gå till om oss för mer information.

Gräsrotfinansierat boksläpp hos Poeten med Carl Henrik Svenstedt

Förhandsbeställare och nya bokköpare är välkomna till Poeten på Hörnet för release och avhämtning av den helt gräsrotsfinansierade boken Gammal man skriver ett brev. Om konsten att åldras, signerad av författaren Carl Henrik Svenstedt  och formgiven av Christer Jonson i en numrerad bibliofilupplaga.

0.Gammal omslag

Carl Henrik berättar också om det unika projektet som lanserades när hans förlag, Atlantis, sjönk i förläggarhavets djup, helt i enlighet med sitt namn. Han fick då ro för egen maskin fram till en vacker och tänkvärd samling litterära betraktelser kring ”Den tredje åldern”.

Vi bjuder på Is-Prosecco och espressokaffe.

Välkomna!

Lär dig mer om EU 🚩🚩✊🏽💥💥💥

Joel Nordström har under det senaste halvåret praktiserat och arbetat för Vänsterpartiet i Bryssel. Under tre föreläsningar berättar Joel om EU och sina erfarenheter inifrån parlamentet. Föreläsningarna tar bland annat upp varför Vänsterpartiet är emot EU, hur EU:s migrationspolitik fungerar och vad som har hänt efter Brexit.

Varje tillfälle börjar med en presentation följt av olika former av diskussioner.

Den 3/4 fokusera vi på hur EU fungerar, hur EU inte fungerar och vår kritik.

Den 10/4 går vi igenom hur EU:s migrationspolitik fungerar och hur den föreslås ändras.

Den 17/4 vi pratar Brexit och hur det påverkar diskussionen om ett svenskt EU-utträde.

Finissage: Det personliga är politiskt

Malin Granroth´s utställning Det personliga är politiskt har hängt på Poeten på hörnet sen nyinvigningen. 22 april är sista dagen utställningen hänger kvar och vi ställer därför till med finissage 13.00-17.00

Utställningen består av kortare utdrag ur hennes kommande självbiografiska serieroman om graviditet. Hennes bok handlar också om en nedprioriterad förlossningsvård, fördomar kring oplanerade graviditeter och en längtan efter jämställt föräldraskap.

Förutom självbiografiska serier gör Malin också humoristiska affischer med politiska budskap. Ett antal av dessa är även de vara en del av utställningen.

MalinGranroth_utställning

Kom och kolla en sista gång, Malin kommer även sälja olika alster hon skapar såsom affischer, vykort, pins, klistermärken och magneter. Det finnas fika. Välkomna!

Malin Granroth är serietecknare och illustratör. Hon går just nu andra året på Serieskolan i Malmö och är en del av seriekollektivet Dotterbolaget och konstagenturen Femart.

Instagram: www.instagram.com/malingranroth
Hemsida: www.malingranroth.se
Facebook: Malin Granroth