Vill du arrangera något hos Poeten? Gå till om oss för mer information.

Intim Konsertkväll” med Mats Westling

På scen: Kl 19.30

Inträde: 150 kr

Konsertkväll med Mats Westling och hans gitarr! En själfull resa genom sex album…

Mats Westling slog igenom med låten “Perfekt” 2008, hämtad från skivan ”Café Jacob”. Låten blev snabbt en av bl. a Riksradions mest önskade och spelade, låg dessutom högt på Försäljnings topplistor. Genom ett flitigt turnerande har han byggt upp en hängiven publik runt om i Sverige/Norden och är mer dedikerad än någonsin. Nu är turen äntligen kommen till Malmö och riktigt intim kväll då vi verkligen kommer Mats in på livet. Han släppte i November -17 sitt sjätte album ”Maneter och Poesi…” producerat av Petter Eriksson som tidigare jobbat med bl a Daniel Lemma och Sofia Karlsson. Mats har genom åren även samarbetat med artister som t e x Jill Johnson, Björn Olsson, Idde Schultz etc.

Affisch bild

Han hittar i sina texter ett djup, i till synes vardagliga händelser och skriver om längtan efter ett mjukare och mindre egocentrerat samhälle. Han betonar vikten av att bejaka fantasin och barnasinne, för ett mer innovativt tänkande. Under konserten håller Mats Westling och hans gitarr en nära kontakt med publiken med berättelser och vissa aktiviteter, vilka brukar bli medryckande och inspirerande. Som en i publiken uttryckte det efter en kväll – Det här var en verkligen en själslig workout!

Hemsida: http://www.matswestling.se

Videor och TV – inslag: http://www.youtube.com/results?search_query=mats+westling&aq=f

Arr: Merlin Music

Your Silence Will Not Protect You

silence

Hur bryter vi tystnader? Vad händer när vi skriver?

Under ett år har vi mötts i ett rum där skrivandet fått vara både ett undersökande och ett läkande, ett sätt att agera och ett sätt att reagera. Vi har skrivit med och för varandra. Vi har läst varandra och sedan skrivit mer. Tillsammans har vi format ett kollektiv där text på text kommit till. Ett rum där våra röster får ta plats och blir hörda.

Nu bjuder vi in er att lyssna.

Skrivkollektivet Monstrum består av fd. deltagare från Kvinnofolkhögskolans kurs “Your silence will not protect you” läsåret 2017-2018. Under kvällen kommer några av kollektivets medlemmar läsa texter skrivna under det gångna året och vi kommer även få höra kursdeltagare från tidigare läsår.

Dörrarna öppnas kl.18.30 och läsningarna börjar kl. 19.00.
Det kommer finnas enklare snacks och dryck till försäljning för en billig peng. Ett frivilligt entrébidrag, som går till hyran för lokalen samt kollektivets kommande arrangemang, tas tacksamt emot men alla bidrar självklart efter förmåga.

Välkomna! ♥

Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar

32205786_2086471211393289_1548153242817396736_n

Bokrelease!
”Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar” är Arbetarskrivares elfte antologi. Kom och fira med oss!

Flera av de deltagande författarna kommer vara där och läsa upp. Det är stjärnor som Anna Arvidsdotter, Mats Källblad, Andrea Malešević, Fatuma Awil, Emil Ahlbertz, Freke Räihä och Jonas Svensson.

Redaktörer för antologin är Anna Jörgensdotter och Henrik Johansson.