Vill du arrangera något hos Poeten? Gå till om oss för mer information.

Folkjam

folkjam

FOLKJAM bjuder in spelsugna till opretentiöst umgänge och buskspel (jam)!! Kom med ditt instrument och var med och spela/sjung! Vi spelar det som faller oss in med spelglädjen i högsta hugg.  Det kan tex vara nordisk folkmusik, irländskt, balkan, visor osv, beroende på vad musikanterna får i sinnet just då. Kom och träffa nya och gamla vänner, njut av gemenskapen, blås på ditt te och luta dig bara tillbaka och gnola med i melodierna!

Välkommen! Mvh Sanna, Katharina & Frida!

FOLKJAM återkommer de här måndagarna hos Poeten i höst: 23/1, 6/2, 20/2, 6/3, 3/4, 24/4, 15/5.

OBS – 20 mars är det ett annat arrangemang i samband med Världspoesidagen.

Kammarsamba!

I februari kommer två av Rio de Janeiros intressantaste musiker till Sverige: mandolinisten Paulo Sá och gitarristen Bartholomeu Wiese. De spelar choro, kammarsamba, en subtil och svängig blandning av samba, brasiliansk folkmusik och, lite otippat: klassisk musik! De framför både egna fräscha kompositioner och fräcka stycken av brasilianska berömdheter som Hermeto Pascoal och Ernesto Nazareth.

Bartholomeu och Paulo har spelat runtom i Latinamerika och Europa, och de har huvudrollerna när de nu konserterar tillsammans med med två svenska musikervänner, accordeonmästaren Lars Holm och den originelle vissångaren Sven Kristersson.

OBS!

Inträde 100 kr – biljetter köps i dörren.

Paulo & Bartô 003

Releasefest och dubbelkonsert med Eka Trio och Morten Pedersen Kvintett.

kl 19:30, Inträde: valfri donation.

 
Varmt välkomna på releasekalas och dubbelkonsert med med svensk,norsk, finska Eka Trio samt Morten Pedersens dansk, norsk ,svensk, polsk, italienska kvintett. Modern nordisk Jazz anno 2017, musikalisk nyfikenhet och lyhört samspel utlovas.

Eka trio

Med musikalisk nyfikenhet och en melankolisk ton tar sig denna trio an varandras originalkompositioner. I sina försök att gestalta teman som hösten, snösmältning och entomofobi vill de bjuda på en musikalisk utflykt kantad av värme, vemod och lyhört samspel.

Eka Trio är en Svensk/Norsk/Finsk jazzgrupp, baserad i Malmö. De bildades hösten 2015 och kände direkt att det fanns en väldigt spännande kemi i samspelet, en kemi de inte kan vänta på att få dela med sig av. 

Tomas Hörnberg (SE) – Gitarr
Anne Marte Eggen (N) – Bas
Pontus Häggblom (FI) – Trummor

Morten Pedersen Kvintet,Releasekonsert

Nyt band. Helt ny musik. Jazz i den moderne ende af genren. Der er 5 musikere i bandet. Det siger sig selv. 5 nationaliteter er der også, det siger ikke nødvendigvis sig selv, men sådan er det rent faktisk. De er sammen om at skabe musikken,

men det er 1 der skriver det hele. De 5 musikere, med de 5 nationaliteter er samlet i et klassisk format : Kvintetten. 2 horn og en rytmegruppe. Sammen giver de et friskt bud på moderne nordisk jazz anno 2017.

Håkon Berre (NO) : Drums
Tomasz Dabrowski (PL): Trumpet
Francesco Bigoni (IT) : Sax/Clarinet
Johannes Nästesjö (SE): bass
Morten Pedersen (DK): Piano

https://www.youtube.com/watch?v=aodfTJhXLUo

Brev till min dotter

 

8 mars, Internationella kvinnodagen blir det kalas på Poeten kl 19!
Boken ”Brev till min dotter” utkommer denna dag, en antologi med 12 författare, bl a Märta Tikkanen och Mia Skäringer. Presenteras av Katarina Mazetti (en av författarna). Musik till fikat med Skymningsorkestern (Lund) och Svarta Björn(Umeå) som spelar tillsammans denna kväll

Välkomna!

brev till min dotter

Malmö möter Köpenhamn säsong V, konsert I

Gratis inträde

Petter Hängsel – trombon
Adam Pultz Melbye – kontrabas
Henrik Pultz Melbye – saxofon
Johannes N – kontrabas

Vid tre tillfällen under våren kommer projektet Malmö möter Köpenhamn att husera på Poeten på hörnet. Projektidén är mycket enkel. Nämligen att låta några av de bästa Improvisationsmusikerna från bägge sidorna av sundet sammanstråla på Poeten På hörnet och göra vad de är bäst på, att skapa musik tillsammans. Alltid gratis inträde! Malmö möter Köpenhamn arrangeras i samarbete med Musik i Syd och Poeten på hörnet

 

Varmt välkomna!

Malmö möter Köpenhamn logga

Musik-syd

Välkommen in till en musikalisk kväll!

Under kvällen kommer ni få höra musik från bland annat Sonja Skibdahl, Låtsaspoeten m.fl.

Entrè: 70 kr
Insläpp: 18:00
Första akten: 18:30
Curfew: 22:00

Sonja Skibdahl är en finlandssvensk singer/songwriter bosatt i Malmö. Hon jobbar på sin tredje solo EP samt på albumet Last train tillsammans med sitt band Sorgenfri. Sonja blandar gärna svenska, engelska och finska; en intressant och tilltalande kombination med musik och texter som fångar och berör. Hon har lyckats attrahera en väldigt blandad publik.
www.sonjaskibdahl.se

Det började med en dikt och slutade med en hel skiva. Låtsaspoeten, även känd som Jon Rinneby, är ett musikaliskt enmanskollektiv som fritt rör sig mellan enkla visor och svensk progg. För att i nästa stund trassla sig in i snåriga popbuskage och americana med tydliga 90-talsreferenser.
www.latsaspoeten.se

Stories from Gem är den Malmöbaserade artisten och producenten, Jenny Johansson. Hennes musik drivs av akustiska och elektroniska inslag som pendlar mellan mörker och ljus, i ett dynamiskt landskap med lager av slagkraftiga gitarrer, melodiösa riff och fängslande melodier. Hennes mix av alternativ rock, pop och akustisk folk, har blivit jämförd med akter som Paramore, Kent och City and Colour. Hennes debut EP släpps digitalt våren 2017. www.storiesfromgem.com

Sabina Chantouria är en svensk/georgisk låtskrivande artist. Tillsammans med sin sång och gitarr tar hon dig till ett poplandskap, ut på en resa där ingen lämnas oberörd. Hon är nu aktuell med sin nya singel och video Stranger (Sach Music) som släpps i samarbete med Sweden Songs (27/1-2017). www.sabinachantouria.com

 

sonya

Det som faller bort

Med avstamp i vårt skrivande för vi ett samtal om det som hamnar utanför samhället, normbilden och texterna. Samtalet inleds av författarna Marica Källner och Peter Winai – Marica har just släppt sin bok ”Det som får plats” och Peter är på väg med ”Flykten till kärleken”. Böckerna ges ut på förlaget Winai Books som också är ett förlag som är så litet att det knappt syns än. Båda författarna läser ur sina böcker.

Marica Källner är novellist och skrivpedagog. Sedan 2010 har hon lärt ut skrivandets hantverk till barn och vuxna. Marica dras till novellistiken och utmaningen att förmedla berättelser i ett kort format. Hennes noveller gestaltar ofta utsnitt ur unga kvinnors liv.

Peter Winai har alltid ägnat sig åt att skriva. I tonåren blev det mycket poesi, men också skoltidning – redaktionen vann pris hos tidningen Vi, som bästa gymnasietidning. Sedan följde en anställning på ungdomsredaktionen där. Nu skriver han romaner om vapenhandel, handel med kroppsdelar och ord som dödar.

Copy of Författarbild (1)

Malmö möter Köpenhamn säsong V, konsert II

 

Danielle Dahl- saxofon
Nana Pi Aabo Larsen – saxofon
Herman Müntzing – elektronik
Johannes Nästesjö – kontrabas

Vid tre tillfällen under våren kommer projektet Malmö möter Köpenhamn att husera på Poeten på hörnet. Projektidén är mycket enkel. Nämligen att låta några av de bästa Improvisationsmusikerna från bägge sidorna av sundet sammanstråla på Poeten På hörnet och göra vad de är bäst på, att skapa musik tillsammans. Alltid gratis inträde! Malmö möter Köpenhamn arrangeras i samarbete med Musik i Syd och Poeten på hörnet

Varmt välkomna!

Malmö möter Köpenhamn loggaMusik syd