Vill du arrangera något hos Poeten? Gå till om oss för mer information.

Folkjam

folkjam

FOLKJAM bjuder in spelsugna till opretentiöst umgänge och buskspel (jam)!! Kom med ditt instrument och var med och spela/sjung! Vi spelar det som faller oss in med spelglädjen i högsta hugg.  Det kan tex vara nordisk folkmusik, irländskt, balkan, visor osv, beroende på vad musikanterna får i sinnet just då. Kom och träffa nya och gamla vänner, njut av gemenskapen, blås på ditt te och luta dig bara tillbaka och gnola med i melodierna!

Välkommen! Mvh Sanna, Katharina & Frida!

FOLKJAM återkommer de flesta måndagar jämna veckor hos Poeten i höst: 5/9, 19/9, 3/10, 17/10, 31/10, 14/11, 28/11 och 12/12.

TROSA & LYRIK

är ett nystartat feministiskt skrivkollektiv. Fredagen den 2 december bjuder vi in till releasefest och poesiuppläsning. Kom och fira vår existens med oss!!!

Kvällens upplägg:
19:00 Vi slår upp dörrarna!
19:30 Poesiuppläsningen startar!
22:00 Vi går vidare till Grand för fortsatt fest!

Fri entré. Vin, trosor och fanzine kommer att finnas till försäljning för självkostnadspris. Medtag kontanter/swish. Tacka ja till evenemanget senast kl 16 samma dag för att kunna komma in.

Välkomna alla älsklingar!

Eira Bergman Jenssen, Fanny Björne, Alma Edvall Bons, Katarina Forssblad, Matilda Fält Skoglund, Mimi Gall, Alice Hansen, Alice Hedström, Diana Iskra, Evelina Johansson Ed, Malvina Lundborg, Anna Löfroth, Lisa Nyborg, Dea Solin, Emma Widebäck.

 

trosa-o-lyrik

Showan Shattak – Ingen jävla hjälte

I den pinfärska boken ”Ingen jävla hjälte” skriver Andreas Rasmussen med Showan Shattak om dådet som nästan tog Showans liv.

Men det är också historien om en svensk-iranier, som vill göra skillnad.
Som vill stärka samhället, kämpa för rättvisa och bygga bro mellan olika miljöer. Det är en historia om obetingad kärlek till Malmö FF och om att våga säga ifrån och ta konflikter när det behövs. Men mest av allt en historia om hur livet ser ut när någon precis har försökt att ta det ifrån en.
Det här är historien om Showan Shattak.

”Ingen jävla hjälte” är utgiven av Kira förlag.

Arrangör: Författarcentrum Syd i samarbete med ABF.

Programvärd: Henrik Johansson

 

showanABF

Jonas Berghs femtonde bok och första renodlade diktsamling. Det ska firas hos Poeten på hörnet i Malmö. Södra förstadsgatan. Det blir prat om boken och uppläsning. Och det är exillandskrona som regerar, för Petra Mölstad och L.T. Fisk kommer också med talad och sjungen poesi.

Hjärtligt välkomna!

EDITION TEGNÉR

är ett så litet och ett så nytt förlag att det knappt syns. Förlaget kommer dock att förkroppsligas genom sina författare torsdagen den 8 december kl. 19 på Poeten på hörnet, Södra förstadsgatan 65 B i Malmö. Då samtalar Petronella Zetterlund nämligen med dess hittills fyra författare:

Lars Gustaf Andersson

Daniel Möller

Per Svenson

&

Lasse Söderberg

(Böcker finns till försäljning, cash eller Swish!)

Varmt välkomna!

15146724_10154847125232845_1665078125_o

Författarkväll med glögg

Söndagen 11 december 17.00

ida_tove1

Den ena började som journalist och dramatiker, den andra som poet.

Tove Alsterdal
Hon har hyllats för sina kriminalromaner och vill tänja gränserna för genren. I den nya, fristående, VÄND DIG INTE OM handlar det om galenskap, murar och rädslan att falla utanför.

Ida Andersen
Hon är kulturskribent och översättare från italienska, nu aktuell med romanen HÄR SLUTAR ALLMÄN VÄG – om en flickas uppväxt med palestinasjalar och sexuell gränslöshet, i frånvaron av en mamma.

Möt dem i ett samtal om skrivandet, om verklighet och fiktion, om då och nu.

Vi bjuder på glögg
Böcker finns till försäljning, cash eller Swish!
Varmt välkomna!