Vill du arrangera något hos Poeten? Gå till om oss för mer information.

Karnstedts förlag ger ut två böcker i augusti och Poeten på Hörnet är en av de första platser där de presenteras. Passa på att träffa författarna Torgny Karnstedt och Victor Estby, fika och prata om klass och litteratur.

Karlssons pojke skildrar Sverige och en värld i förvandling. En kraftfull novellsamling om arbete, liv och barn. Under är en samling dagsverser och noveller som tränger ner på djupet, manar till eftertanke och ger energi åt viljan att påverka, förändra.

Skärmavbild 2016-08-05 kl. 11.30.04 (Konflikt med Unicode-kodning)

Torgny Karnstedt, född 1952, bosatt i Båstad, debuterade med den kritikerrosade och uppmärksammade romanen Slamfarmen 1977 och har sedan dess gjort sig känd som en av våra mest uppskattade arbetarskrivare. Han är också en engagerad läsfrämjare och har prisats för sin förmåga att skapa intresse hos unga för språk och böcker.

”Torgny Karnstedt är en av ordets och litteraturens främsta apostlar i Sverige.”
Björn Ranelid

Victor Estby, född 1974 i Stockholm, är aktuell med Under, en samling dagsverser och noveller. Estby är Sveriges i dag mest publicerade och älskade dagsversmakare. Han skriver om orättvisor i Stig Dagermans, Alf Henriksons och Tage Danielssons anda, alltid med glimten i ögat. Estbys verser är underfundiga samtidsskildringar som tränger ner på djupet, manar till eftertanke och ger energi åt viljan att påverka, förändra. I den nya boken samsas senaste årens pärlor med noveller, alla präglade av socialt engagemang och patos.

”Estby står stadigt förankrad i den folkliga poesin– från Gustaf Fröding till Nils Ferlin – och nära arbetarrörelsens klassiska diktare.”
Crister Enander, Litteraturkritiker

Boksläpp Snildra i trubbel

Hirschfeld Förlag släpper nu Snildra i Trubbel, ett äventyr om en trollslända som blir instängd i ett uterum och får hjälp att hitta tillbaka till sina kompisar. Författare är Författarcentrum Syds medlem Erik Hirschfeld och förskoleläraren Annica Nettrup. Boken är magnifikt illustrerad av Marta Leonhardt. Kom och träffa författarna och illustratören, och ta med er alla möjliga frågor om trollsländor eller era mobilbilder på trollsländor. Barn mycket välkomna förstås! Enkla snacks serveras och det går förstås att köpa signerade böcker till billigt pris.

snildra Marta Leonhardt

Illustratör: Marta Leonhardt

Javier Rebolledo

La violacion sistemática a los derechos humanos durante la dictadura militar en Chile.
De systematiserade brotten mot mänskliga rättigheterna under militärdiktaturen i Chile.
Presentationen är på spanska

Javier Rebolledo (1976) är en chilensk journalist som har sysslat med undersökande journalistisk kring brott mot de mänskliga rättigheterna under Pinochets diktatur i Chile (1973-1990), och dess efterdyningar. Detta resulterade bl. a. i tre sensationella böcker kända under namnet Korparnas trilogi, som han presenterar nu genom föreläsningar och direkta samtal med läsarna.

Javier Rebolledo (1976) es un periodista chileno que ha realizado investigación periodística en torno a las violaciones de los derechos humanos durante la dictadura de Pinochet en Chile (1973-1990), como sus consecuencias. Esto ha resultado en la publicación, entre otros, de tres libros sensacionales conocidos como la Trilogía de los Cuervos (La dansa de los cuervos, El despertar de los cuervos y A la sombra de los cuervos), que él ahora presenta en forma de charla.

Javier Rebolledo, bild elclarin.cl

Foto: El Clarin

 

Eländet – Andrzej Tichý

Andrzej Tichý läser ur sin nya roman och samtalar med Mårten Björk.

Om Eländet:

En cellist väntar på sina musikerkollegor vid Slussen i Malmö. Hans liv präglas för tillfället av stillhet, men ett plötsligt möte med en ung hemlös man får något att brista. Röster, minnen och bortglömda språk tränger fram i hans medvetande, tar över och förändrar slutligen allt. Eländet är en roman i ständig rörelse, ett ostoppbart flöde där nuet är delat i två lika omöjliga som ofrånkomliga samtidigheter.

Andrzej Tichý debuterade med Sex liter luft 2005, för vilken han tilldelades Borås Tidnings debutantpris. Romanerna Fält (2008) och Kairos (2013) var båda nominerade till Nordiska rådets litteraturpris. Han har även gett ut prosaboken Omsorgen (2013), samt romanen Region X (2014) tillsammans med Pär Thörn.

Mårten Björk doktorerar i teologi vid Göteborgs universitet och sitter i redaktionen för kulturtidskriften Subaltern.

 

9789100158231ABF

 

Arrangör: Författarcentrum Syd & ABF.

Programvärd: Henrik Johansson

En helkväll med tio författare som gått ut Författarskolan vid Lunds Universitet.

 
Blir en författare av att gå på Författarskola?
 
Möt författare som alla gått Författarskolan och som nu är utgivna. Uppläsningar, samtal, bokprestationer och bokförsäljning.
 
Deltar gör Therése Granwald, Petra Mölstad, Siddhartha Sebastian Larsson, Lina Josefina Lindqvist, Taliah Pollack, Johan Blomgren, Ida Andersen, Henrik Johansson, Marie Metso och Freke Räihä. Fika och förfriskningar finns till självkostnadspris.
Collage; Freke Räihä
Litteraturrundan_deltagare_17_september_2016_PoetenpaHornet