Migration, klass, välfärd – Diskussion

Diskussion om vägar framåt för välfärdspolitik och politiskt stärkt arbetarklass. Inledning av Peo Hansen, migrationsforskare,  Linköpings universitet.

Arr: Svenska Clarteförbundet

Skräcklitteratur och lyrik – Öppen Scen – Gästartister

skräck

Det är fredagen den trettonde, och med det i ryggen så styr vi i Ord på Scen upp en poesikväll med SKRÄCKPOESI som tema!

Platsen blir Poeten på Hörnet, tiden är 18:00 och inträdet är helt och hundra procent GRATIS. Förutom en öppen scen där vem som helst kan anmäla sig till så blir det även läsningar av våra eminenta gäster!

Gästartisterna är (Mer information kommer inom kort):

Karin Tidbeck

Karin Tidbeck skriver science fiction, fantasy och weird fiction på svenska och engelska. Hon är bosatt i Malmö där hon arbetar som frilansskribent, översättare och skrivpedagog. Hennes fiktion är flerfaldigt prisbelönt i USA.

Hon ska läsa Cultes des Goules, som är en del av antologin The Starry Wisdom Library, en fiktiv auktionskatalog om böcker ur HP Lovecrafts fiktion.

Lina Arvidsson

Lina Arvidsson är författare, skrivpedagog och kassörska på Ica. Då och då även estradpoet. Hon har skrivit romanerna ”Det borde finnas regler” (2012, filmatiserad 2015) och ”säg inte det här till någon” (2014, författarnamn Ariel Held). Hon älskar att kasta sig hänsynslöst mellan genrerna och utmana sig själv, litterärt som innehållsmässigt.

Denna kväll bjuder hon på en lång dikt inspirerad av alla Fredagen den trettonde-filmerna, i ett experiment att göra finkultur av fulkultur.

Melker Samuel Berg

Melker Samuel Berg är en blivande Technical Animator på väg in i spelindustrin, där han vill få väsen, monster och udda ting att sprattla, kräla och flaxa. När han inte studerar på The Game Assembly i Malmö syns han på stadens spridda poesiscener.

Melker kommer att läsa upp ett urval dikter i egen översättning från Lovecrafts The Fungi From Yuggoth, skräckförfattarens omfattande sonettcykel.

Konferencier för aftonen blir Josef Hoffert.

Vill du anmäla dig till den öppna scenen? Skicka din anmälan till ordpascen@gmail.com

Arrangeras av Ord på Scen i samarbete med ABF Malmö och Poeten på Hörnet.

Folkjam

folkjam

Folk-jammen på Poeten fortsätter i vår!

Vi kör måndagar varannan vecka (typ), 19-21.30. Alla är välkomna oavsett erfarenhet av att spela eller sjunga folkmusik. Ni som bara vill komma och lyssna är också välkomna!

Jammen inleds med låtutlärning. Under den första timmen (cirka) spelar vi lite enklare melodier och mot slutet av jammet spelar vi loss på precis vilken nivå vi själva vill.

Kaffe och te finns på plats. Ta gärna med er fika!

Det finns en fb-grupp där vi lägger upp låtar m.m. inför och efter jammen, gå med i den!
https://www.facebook.com/groups/967800643313990/?fref=ts

Raya

Släpp av Henrik Johanssons nya roman.
Insläpp 18.30
Programmet börjar 19.00

Det blir uppläsningar och samtal, men mer info kommer.

Raya är en bok som tar avstamp i det moderna arbetslivet med sina osäkra anställningar, samtidigt går den att relatera till #metoo-rörelsen och dagens debatt om att inskränka strejkrätten. Men lika mycket är Raya en roman där familj och arbete krockar.

Baksidestext:
En storm drar in över staden och förseglar bagerifabriken. En våg av vilda strejker sveper över landet. På fabriksgolvet sprider sig oron bland de osäkert anställda, något måste göras. De samlar sig och utmanar såväl fackklubben som företagsledningen.
I stormens öga står en familj.
Raya jobbar som vikarie vid ugnen, den första kvinnan på sin post. Hennes mor förpackar brödet i slutet på linjen. Hennes styvfar är deras chef.
Detta kammarspel utspelar sig under ett dygn och två arbetsnätter där allt ställs på sin spets.

Boken kostar 150 kronor och det går att betala med kontanter eller swish.

 

IMG_9730

Folkjam

folkjam

Folk-jammen på Poeten fortsätter i vår!

Vi kör måndagar varannan vecka (typ), 19-21.30. Alla är välkomna oavsett erfarenhet av att spela eller sjunga folkmusik. Ni som bara vill komma och lyssna är också välkomna!

Jammen inleds med låtutlärning. Under den första timmen (cirka) spelar vi lite enklare melodier och mot slutet av jammet spelar vi loss på precis vilken nivå vi själva vill.

Kaffe och te finns på plats. Ta gärna med er fika!

Det finns en fb-grupp där vi lägger upp låtar m.m. inför och efter jammen, gå med i den!
https://www.facebook.com/groups/967800643313990/?fref=ts

Världspoesidagen

Bokpresentation: Bara en bokstav skiljer skriva från att skrika. Dikter av Leonard Nolens. Poeten läser och samtalar med översättaren.

Julian Ciro visar sin film om Hugo Mujica. Samarbete med Sur Boreal.

afiche001

Världspoesidagen

Kring ett glas vatten, Lasse Söderberg inbjuder till litterär salong.

afiche001

Skapa elak musik

Skapa elak Musik
elak-musik – För alla barn mellan 7-14 år.

Söndagen den 18 mars, kl 14:00-17:00
Poeten på hörnet,Södra förstadsgatan 65 B, Malmö
Workshop kl 14:00-15:30 – gratis deltagande
Konsert kl 16:00-17:00 – gratis inträde

Begränsat antal platser, anmäl dig idag till elakmusik@gmail.com

elak-musik-vit
Är du mellan 7-14 år gammal och nyfiken på att testa på att lära dig att skapa musik i stunden tillsammans med några av Sveriges mest erfarna Improvisationsmusiker? Passa då på att komma på workshopen “Skapa elak musik” Söndagen den 18 Mars.

En workshop kommer att hållas mellan kl 14-15:30 och resultatet av det som vi kommer att lära oss utmynnar i en konsert kl 16:00. Din familj, dina vänner och alla nyfikna förbipasserande är givetvis varmt välkomna till konserten!

Ni kommer att träffa och få jobba tillsammans med:
Emeli Ek – slagverk
Herman Müntzing – alternativa ljudgivare
Jakob Riis – bleckblås
Johannes Nästesjö – stråk
Karin Johansson – ackordeon

Workshopen och konserten kommer att hållas på Poeten på hörnet – ett litterärt allrum som startade i januari 2012. Där ordnar de och gästande arrangörer allt från författarframträdanden och berättarkvällar till poetry slam, musik och skrivarverkstäder.

Detta är ett unikt och modigt projekt där barn med eller utan musikaliska förkunskaper kommer att få möjlighet att ge improviserade konserter tillsammans med några av Sveriges mest erfarna Improvisationsmusiker.

Mer info: sonicescape.net/elakmusik
Med stöd ifrån Ny(a)modigheter

Detta är en del av Projektplats FRIM/SYD vilket är ett forum för föreningens och dess medlemmars egna konstnärliga verksamhet och utveckling. Här presenteras de evenemang och konstnärliga samarbeten som står utanför föreningens ordinarie kurerade program – spontana möten, idéer och uttryck av och med medlemsbaserade akter eller projekt som verkar för desamma.