A.M.E.

3D7A0398_

A.M.E. (Anna Maria Engberg) släppte i november sin fjärde skiva a block of dew. Hon har denna gång producerat, spelat in samt mixat helt på egen hand och byggt ett sound på hänsynslösa stråkar, delaysprängda gitarrer och mängder av omnicords. A.M.E. gör en efterlängtad konsert i Malmö med sina medmusikanter Karin de Frumerie och Erik Oskarsson.

Insläpp 19.30. Konsert 20.00

Inträde 50 kr. Kontant eller Swish.

www.facebook.com/musicbyame

https://open.spotify.com/album/5fqrJCuHYt02sceFzpWjKm

www.musicbyame.com

TRENNE

Eget flerstämmigt sväng på svenska

Vad får man om man tussar ihop en värmländska, en upplänning och en halvfransk skånska?

Jo gruppen TRENNE, där tre musiker och låtskrivare sammanstrålar, och glada poplåtar samsas med vilda polkor och eftertänksamma ballader. Inramade av stämsång och diverse strängar och tangenter. Allt på svenska, om det där ni vet… livet!

Vi har alla hållit på med musik hur länge som helst, men våra vägar korsades rätt nyligen. Under året har vi bl a spelat på Lunds Visfestival, Goodnight Sun, på olika scener och i flertalet kyrkor i Skåne.

 

Foto: Mikael Strinnhed

Foto: Mikael Strinnhed

 

Lyssna och titta på vår studiotrailer: https://www.youtube.com/watch?v=MSwC8GwBCqI

Och här finns även ett live-klipp: https://www.youtube.com/watch?v=MvQ62EIemHA

Petra Kvist är fiolspelare, sångerska och låtskrivare, och har under många år spelat och turnerat med såväl intima spelningar som på de stora scenerna. Med rötterna i folkmusik, visor och pop skapar hon traditionella melodier med starka, moderna texter.

Caroline Leander frilansar som pianist, sångerska och kompositör i många olika sammanhang och framträder alltifrån solo till med större konstellationer. Ledorden är färg, form och improvisation när hon gör sin musik.

Staffan Wester började som basist med rötterna i popen för att sedan alltmer ägna sig åt låtskrivande med gitarr och sång på svenska. Han är en lyhörd och följsam musiker med sinne för melodi, berättande och sväng.

Kontakta oss:

www.carolineleander.se (här finns även pressbilder för nedladdning)

info@carolineleander.se

petrakvist1@gmail.com

www.weswebb.se

VALENTINO-TÄVLINGEN!!

Rudolph-Valentino-4

Kärlek för hundra år sedan. Stumfilmstjärnan Rudolf Valentino krossar både mäns och kvinnors hjärtan i filmen ”The sheik” (1921). På hans begravning några år senare kantar 100 0000 människor gatorna, och hans fans tar livet av sej i skaror.

4 miljoner mörkröda rosor säljs denna dag i Sverige.

Poetens vänner får nu chansen att  uttrycka sina känslor på St Valentines day 14 februari kl 19 med diktäsning och tävling om bästa kärleksdikt! Karin Lentz och Guilem Rodrigues da Silva, läser egna dikter.De är två starka röster som i många år hörts i olika litterära sammanhang, och två av Skånes mest produktiva författare. Nu läser de sina bästa kärleksdikter ur sina samlingar.

Därefter blir det kärleks-slam med 1000 kr i första pris!

Tävla med egen dikt, ca 3 – 7minuter,  läs högt själv eller be någon annan.  Din dikt kan också vara en sång eller ballad med ämnet Kärlek.

OBS  föranmälan till Poeten på hörnet: katarina.mazetti@me.com

Maria Andrejic Bengtsson, Emelie Ekberg och Sanna Martin är tre Malmömusiker som bland annat hörs i banden Lick your wounds och Juste Splint och leder körer som doremi, mifaso, solati, Kör Utopi och Relclaim with song. Kvällen till ära slår de sina kloka huven ihop för att framföra smäktande kärleksmusik för poeter och publik.

Fika med gelehjärtan!

Tävlingen är ett samarrangemang mellan Skånes Författarsällskap och Mazettis blandning.

Släppfest för Ida Andersens diktsamling Intarsia

 

Presentation av boken, diktläsning och förfriskningar

Varmt välkomna!

Venaröd förlag och Ida Andersen

Ida Andersens tredje diktsamling Intarsia beskriver ett landskap av tystnad, av ordlöshet. Sprungen ur en utbrändhet, ett tvivel på orden, är det en tyst och tom plats till att börja med.

det saknas ett ord härinne.

Fast orden kommer åter, svävar tyngdlösa först innan de landar på sidorna, sköra som papper och hårda som stenar.

Vad händer med en människa som inte längre har tillgång till sina ord? Vad händer när man ordlöst – men med ord – ska gestalta en värld, platser, känslor och ögonblick att dröja i. Vad händer när tystnaden är allt som finns:

fågelsångstomheten.

ida

Can you hear me? Spoken word in English

Poems, Prose and Performance in English
Welcome one and all to an evening of English spoken word.
Writers, actors and performers take the stage to offer poems,prose and performance in English.
Admission:free
Interested in reading or performing?
contact Steven Karwoski – stevenkarwoski@gmail.com

23622109_10154900006461604_5030795807683663646_n

Folkets hörna

Möt författarna Erika Olofsson Liljedahl, Helena Fehrman och Anna Agrell och delta i ett textsamtal om deras texter under arbete!

FH01e

Releasefest för Ordkonst tema MAGI

 

Nu släpper Ordkonst sitt fjärde och sista nummer för året med tema ✨✨MAGI✨✨ Vi firar med releasefest på Poeten på hörnet.

x GRATIS INTRÄDE x UPPLÄSNINGAR x GLÖGG x VIN x MAGISKT JULMYS x

Uppläsningar:
x BMS (KPH)
x Andrea Maleševic
x Jonathan Svantesson
x Diana Iskra
Fler läsningar TBA

Nya och gamla nummer av tidskriften Ordkonst finns till försäljning.
Efteråt fortsätter vi festen på Grand öl & mat.

VÄLKOMNA!
🌜🔮🌛

Kom och lyssna till svårmodig poesi om de små stunderna i livet!

Obs! Starttiden är ändrad till 19.00!

23826279_10154881864931816_7287578847931667834_o

I januari i år kom Elisaveta Gräsbecks andra bok ”Centimental” ut. Den 14 december kl 18-22 läser hon sina dikter på Poeten på Hörnet.

Under kvällen kommer man även att kunna köpa Elisaveta Gräsbecks debut Hjärtspöken från 2011. I pauserna underhåller Jogi Karpinski med sin gitarr.