Thrillerförfattaren & Möllevångskalden

Joakim Zander är EU-juristen som sadlade om till thrillerförfattare av bästa internationella kaliber. Han har haft stora framgångar med romanerna Simmaren och Orten. Här gläntar han på förlåten till sina spänningsvärldar…

Kristian von Svensson är trubaduren och estradören som uppträder på landets stora visscener med låtar som rymmer både allvarskomik och lyrik. I Röda sångboken (2014) är han representerad sida vid sida med Joe Hill och Mikael Wiehe…

17 maj Collage

Programvärd: Niklas Törnlund. Arr: Mazettis Blandning. Foto JZ: Emil Malmborg

Scenpoesi, musik & litterär stand-up

ordkom

Den kringresande kulturrörelsen ordkommissionen besöker återigen Poeten På Hörnet och det blir en kväll fullspäckad med vass scenpoesi, strålande musik och litterär stand-up.
Ordkommissionärerna Niklas Almqvist, Rodmar Sandberg och Andreas Möller, uppträder tillsammans med gästartisterna Slowmotion Club, Blända och Albins Skrivarlinje.

Niklas Almqvist skriver och sjunger visor med influenser av blues och jazz, texterna blandar skickligt humor och allvar. Niklas har gett ut EP:n En Svensk Tiger och spelar även bas i countrybandet Station West.

Rodmar Sandberg har uppträtt som ståuppkomiker och tävlat i frågesport i tv, men är framförallt en tämligen unik poet. Rodmars texter rör sig mellan tragikomiska betraktelser av tillvaron och underfundig vardagsfilosofi.

Ordkommissionens kompromisslösa ledare Andreas Möller är en skarpsynt scenpoet som gärna undviker att klappa publiken medhårs. Skruvad samhällskritik och svart humor är två röda trådar i Andreas texter.

Slowmotion_Club_Lara_Sanna_2015

 

Slowmotion Club är en skånsk indie/alt-rock-trio som består av Anders E Larsson (text/musik, sång, gitarr, klaviatur), Anne Saarnak (bas) och Paul Saarnak (trummor). Just nu pågår inspelningen av bandets första fullängdsalbum som planeras att släppas senare i år.

Folkpopbandet Blända med Magnus Josefsson i spetsen har gästat ordkommissionen otaliga gånger under åren. och som alltid bjuds det på vemodiga texter, finstämd musik och genuin spelglädje.
Bländas nya platta Är det så farligt släpps i dagarna.

På Albins skrivarlinje har flera litterära begåvningar en gång gått, Johanna Thydell, Amanda Svensson och inte minst Paul Ström för att nämna några. Kvällens litterära stjärnskott heter EliSophie Andrée, Frida Berglund, Felicia Rosell, Josefin Brodell och Fredrik Eriksson.

Vi vågar lova att det blir en kväll ni inte vill missa.

Mer om ordkommissionen finns här:

ORDKOMMISSIONEN

Folkjam

folkjam

FOLKJAM bjuder in spelsugna till opretentiöst umgänge och buskspel (jam)!! Kom med ditt instrument och var med och spela/sjung! Vi spelar det som faller oss in med spelglädjen i högsta hugg.  Det kan tex vara nordisk folkmusik, irländskt, balkan, visor osv, beroende på vad musikanterna får i sinnet just då. Kom och träffa nya och gamla vänner, njut av gemenskapen, blås på ditt te och luta dig bara tillbaka och gnola med i melodierna!

Välkommen! Mvh Sanna, Katharina & Frida!

FOLKJAM återkommer de här måndagarna hos Poeten i vår: 23/1, 6/2, 20/2, 6/3, 3/4, 24/4, 15/5.

Poets & Birds

We have finally come to the day where we hold our first event!
Our first guest performers will take over the stage and share what’s in their hearts and mind!
Come and join the vibe of a mindchanging, heart warming and inspirational evening.

This is a non profit event, however we will charge all non performers 50kr at the door and a drink token will be given to you.

See you there ♥

Line Up:

Hanna Kartano
Danielle
Zakaria
Linnea
Leonardo
Daria Ali
Howard Cliff
MAdd AnarKist
Gene Micheal
Basira
Dalia
Oskar M. Apelmo

P.S If anyone feels like sharing on spot you’re more than welcome!

En skånsk skattkista

 

”Rosor, graffiti och nu 1700-talet!”

Skåne konst viktor Rosdahl


Kulturentreprenören, fotografen och journalisten Mia Gröndahl har flyttat hem till Österlen efter tjugo år i Mellanöstern. Hon berättar bland mycket annat om allt spännande som händer på Christinehofs slott i sommar.

”och natten mumlar musselblå…”

Duo da Capo: Lotta Forsén, fiol. Johannes Holmquist, gitarr & sång

Gabriel Jönssons (1892-1984) skaldekonst består inte enbart av ”Flicka från Backafall”! Hans dikter besjunger ett ålderdomligt Skåne som sedan länge är försvunnet – men som en klangbotten inom oss finns det ändå kvar. I dessa nya tonsättningar får Gabriels dikter åter vingar…

Programvärd: Niklas Törnlund. Arr: Mazettis Blandning. Ill: Viktor Rosdahl

Hatets triangel – Henrik Bromander
17500435_10154799792887713_399229811_o
Samtal om Henrik Bromanders nya bok Hatets triangel, som består av texter skrivna utifrån bilder. Om göteborgska barnplågare, skånska koncentrationsläger och en småländsk domedagssekt. Berättelser i skärningspunkten mellan det vidriga och det viktiga, mellan ljus och evigt mörker.
Medverkande bildskapare i boken är konstnären Ekta, fotografen Mario Prhat och serietecknaren Hanna Petersson.

 

 

Arrangör: Författarcentrum Syd i samarbete med ABF.

 

Programvärd: Henrik Johansson

 

ABF

Folkjam

folkjam

FOLKJAM bjuder in spelsugna till opretentiöst umgänge och buskspel (jam)!! Kom med ditt instrument och var med och spela/sjung! Vi spelar det som faller oss in med spelglädjen i högsta hugg.  Det kan tex vara nordisk folkmusik, irländskt, balkan, visor osv, beroende på vad musikanterna får i sinnet just då. Kom och träffa nya och gamla vänner, njut av gemenskapen, blås på ditt te och luta dig bara tillbaka och gnola med i melodierna!

Välkommen! Mvh Sanna, Katharina & Frida!

FOLKJAM återkommer de här måndagarna hos Poeten i vår: 23/1, 6/2, 20/2, 6/3, 3/4, 24/4, 15/5.

Att trakassera demoner

17499212_1770660969616818_7538595765204014193_n

BOKPRESENTATION

Vid mitten av 1930-talet sitter den unge kinesen Tien Mai på hotell i Schweiz och skriver dikter om kärlek och längtan, om främlingskap och ­hemhörighet. Tien Mai är en fiktion, ett ­alter ego för den argentinsk­e ­poeten Daniel Samoilovich – och just att ikläda sig en roll och att stiga in i en annan tid har inspirerat Samoilovich till en lekfull och melankolisk diktsamling, full av allvar i sin lek med författaridentitet och jagupplevelse.

Daniel Samoilovich, född 1949 i Buenos Aires är en högt ansedd poet och tidskriftsredaktör i den spanskspråkiga världen.
Boken har översatts av Lasse Söderberg och ges ut på Ellerströms förlag.

Arrangerar Poesidagarna i Malmö i samarbete med Ellerströms förlag och Poeten på hörnet.